Blog

/ 6 príspevkov
Príprava krok za krokom. Pri filetovaní lososa oddeľujeme mäso ryby od chrbtice. Znie to jednoducho, však? Ak poznáte správny postup a získate prax, tak je to naozaj jednoduché. Postup sme pre vás rozložili do jednoduchých krokov, ku ktorým sú priložené aj ilustrácie.
Kuchárske nože patria medzi naše najobľúbenejšie. Ich jemná krivka umožňuje nenáročne a takmer elegantne krájať väčšinu zeleniny na kocky. Tieto nože sú zvyčajne vybavené čepeľami s dĺžkou približne 20 až 30 centrimetrov, vďaka čomu sú perfektne veľké na krájanie jabĺk, papriky, zemiakov, brokolice či kapusty. Dobrý kuchársky nôž je silný, odolný, vyvážený a ľahko sa s ním manipuluje.
Kuchársky nôž stal viacúčelovým nožom a je obľúbený medzi mnohými kuchármi, ktorí varia v reštauráciách, no svoje miesto si našiel i v obyčajných domácnostiach.
Ostré nože sú pri práci v kuchyni omnoho efektívnejšie. Ľahko nimi nakrájate mäso, zeleninu, ovocie, pečivo a akékoľvek iné jedlo, bez toho aby ste sa zapotili a unavili. Výhoda takýchto nožov tkvie aj v šetrení vášho času.
Ktorá oceľ je tá najlepšia? Má ten nôž, na ktorý si brúsim zuby dobrú ceľ, alebo je to blato? Bude mi ten nôž hrdzavieť? Zatupí sa rýchlo? Dokážem si ho vôbec sám nabrúsiť ? Pri výbere ocele noža treba opäť zohľadňovať účel, na ktorý ho chcete primárne využívať.
Pokúsime sa Vám čo najviac uľahčiť a pomôcť s výberom noža, ktorý bude pre Vás ako stvorený.