Blog

/ 13 príspevkov
Pri kúpe noža sa zvyknú zohľadňovať viaceré parametre, ako napríklad materiál ocele, dĺžka čepele, aké má nôž puzdro a podobne. Často sa však zabúda na dôležitú vec, ako je výbrus. Každý typ výbrusu má svoje silné a slabé stránky. V tomto článku sa Vám ich pokúsime čo najjednoduchšie zhrnúť.
Udržanie ostrosti je vždy podstatný faktor, keď chcete niečo kvalitne rezať. Preto je výzvou túto ostrosť zaručiť, aj v prípadoch, kedy nôž nosíte so sebou a používate ho pri práci.
Nože Microtech nikdy neobetovali, ani nikdy neobetujú kvalitu, na úkor ceny, alebo kvantity. Každý ich kúsok je dokonalý a na jeho výrobu sú použité, len tie nakvalitnejšie materiály.
Základom je mať dobrý, ostrý nôž. S ostrým nožom je každý rez ľahší, rýchlejší a najmä bezpečnejší. V tomto článku nájdete všetky základné informácie o tom, ako si i vy profesionálne naostríte nôž. Ako prvé si musíte dôkladne prezrieť čepeľ noža, tá vám pomôže v rozhodovaní o tom, ako veľmi treba nôž naostriť.
Existuje mnoho metód, ktoré môžete použiť na testovanie ostrosti hrany noža. Väčšina dáva prednosť tomu, aby sa čepeľ jednoducho otestovala na typickom reznom materiáli – napríklad na paradajke.
Nástroj, o ktorom si mnohí myslia, že je ostriaca oceľ, je v skutočnosti honovacia oceľ. Aký je teda rozdiel medzi ostrením a honovaním?
Príprava krok za krokom. Pri filetovaní lososa oddeľujeme mäso ryby od chrbtice. Znie to jednoducho, však? Ak poznáte správny postup a získate prax, tak je to naozaj jednoduché. Postup sme pre vás rozložili do jednoduchých krokov, ku ktorým sú priložené aj ilustrácie.
Kuchárske nože patria medzi naše najobľúbenejšie. Ich jemná krivka umožňuje nenáročne a takmer elegantne krájať väčšinu zeleniny na kocky. Tieto nože sú zvyčajne vybavené čepeľami s dĺžkou približne 20 až 30 centrimetrov, vďaka čomu sú perfektne veľké na krájanie jabĺk, papriky, zemiakov, brokolice či kapusty. Dobrý kuchársky nôž je silný, odolný, vyvážený a ľahko sa s ním manipuluje.
Kuchársky nôž stal viacúčelovým nožom a je obľúbený medzi mnohými kuchármi, ktorí varia v reštauráciách, no svoje miesto si našiel i v obyčajných domácnostiach.
Ostré nože sú pri práci v kuchyni omnoho efektívnejšie. Ľahko nimi nakrájate mäso, zeleninu, ovocie, pečivo a akékoľvek iné jedlo, bez toho aby ste sa zapotili a unavili. Výhoda takýchto nožov tkvie aj v šetrení vášho času.
Ktorá oceľ je tá najlepšia? Má ten nôž, na ktorý si brúsim zuby dobrú ceľ, alebo je to blato? Bude mi ten nôž hrdzavieť? Zatupí sa rýchlo? Dokážem si ho vôbec sám nabrúsiť? Pri výbere ocele noža treba opäť zohľadňovať účel, na ktorý ho chcete primárne využívať.
Pokúsime sa Vám čo najviac uľahčiť a pomôcť s výberom noža, ktorý bude pre Vás ako stvorený.
Podrobný návod ako nakupovať na internetovom obchode s profesionálnymi nožmi Knifestock.sk