Brúsenie

/ 6 príspevkov
Nástroje, ktoré používate si prechádzajú nemalou záťažou a vedieť, ako sa o ne správne starať a brúsiť ich, je nevyhnutné pre uľahčenie vášho života, ako i pre rýchlejšie plnenie úloh a celkový úspech pri práci.
Udržanie ostrosti je vždy podstatný faktor, keď chcete niečo kvalitne rezať. Preto je výzvou túto ostrosť zaručiť, aj v prípadoch, kedy nôž nosíte so sebou a používate ho pri práci.
Základom je mať dobrý, ostrý nôž. S ostrým nožom je každý rez ľahší, rýchlejší a najmä bezpečnejší. V tomto článku nájdete všetky základné informácie o tom, ako si i vy profesionálne naostríte nôž. Ako prvé si musíte dôkladne prezrieť čepeľ noža, tá vám pomôže v rozhodovaní o tom, ako veľmi treba nôž naostriť.
Existuje mnoho metód, ktoré môžete použiť na testovanie ostrosti hrany noža. Väčšina dáva prednosť tomu, aby sa čepeľ jednoducho otestovala na typickom reznom materiáli – napríklad na paradajke.
Nástroj, o ktorom si mnohí myslia, že je ostriaca oceľ, je v skutočnosti honovacia oceľ. Aký je teda rozdiel medzi ostrením a honovaním?
Ostré nože sú pri práci v kuchyni omnoho efektívnejšie. Ľahko nimi nakrájate mäso, zeleninu, ovocie, pečivo a akékoľvek iné jedlo, bez toho aby ste sa zapotili a unavili. Výhoda takýchto nožov tkvie aj v šetrení vášho času.