Mäsiarske nože

(60)

Základom každej kuchyne sú kuchynské a mäsiarske nože, ich počet a samotná skladba je na samotnom užívateľovi. Dôležitá je kvalita a treba si uvedomiť, že nie je možné vyrobiť kvalitný kuchynský nôž za pár eur, naopak investícia sa odzrkadlí v dlhej životnosti, kvalitná oceľ a tiež kvalitná rukoväť, môžu slúžiť aj desiatky rokov. Dôležitá je starostlivosť, čepeľ z tvrdšej ocele sa bude menej tupiť a nože nevyžadujú ustavičné brúsenie.

Kuchynské a mäsiarske nože nepatria do umývačky, tupí to ich ostrie a skracuje ich životnosť. Správne skladovanie neotupí a nevyštrbí ostrie, nepoškriabe čepeľ, vhodné sú drevené stojany, magnetické držiaky na kuchynské nože, alebo organizér do zásuvky.

Mäsiarske nože a náradie je vhodné skladovať a prenášať v puzdrách na to určených. Výrobcovia na to pamätali a ponúkajú naskladané mäsiarske nože sady. Kvalitné profi kuchárske nože a nástroje pre profesionálnych kuchárov sa tiež odporúča baliť a prenášať v obaloch na to určených, ktoré ponúka aj spoločnosť Wüsthof. Nože je možné zakúpiť samostatne, ale napríklad sada kuchynských nožov Wüsthof sa oplatí viac už naskladaná od výrobcu. V nižšej cenovej relácii sú zaujímavé mäsiarske nože Mikov, overené a obľúbené sú mäsiarske nože Victorinox, mäsiarske nože Solingen ponúka spoločnosť Wüsthof. 

Kuchynské nože zahŕňajú škálu rôznych typov, tvarov a dĺžok, každá domácnosť a aj profi spotrebiteľ má na výber podľa vlastného upotrebenia:

  • Kuchársky nôž - všestranný na krájanie, sekanie zeleniny a byliniek, porciovanie.
  • Porciovací nôž  - úhľadne nakrája mäso, sashimi, nakrája hlávku kapusty a iné.
  • Mäsiarsky nôž - porciuje a krája aj veľké kusy mäsa
  • Vykosťovací nôž - oddelí mäso od kostí a kĺbov
  • Nôž na šunku - nárezový, nakrája na tenučké plátky, vhodný na cukrárske účely, zákusky
  • Špikovací nôž - tenučký vhodný na špikovanie, vhodný na krájanie, zeleninu
  • Filetovací nôž - hlavne na ryby, oddelí mäso od kosti, nakrája na tenké filety
  • Steakový nôž - hladké, alebo zúbkované ostrie, špicatá čepeľ , na steaky a kotlety
  • Nôž na chlieb - vlnitá čepeľ na čerstvý chlieb a bagetky
  • Zubkatý nôž - na čerstvé pečivo, mäkkú zeleninu a ovocie
  • Nôž na zeleninu - na čistenie a lúpanie
  • Santoku - pochádza z východnej kuchyne, na krájanie a sekanie zeleniny a ovocia, mäsa a rýb, byliniek
  • Nôž na syr - špeciálny na krájanie syrov, môže mať miesto špičky vidličku
  • Dekoratívny nôž - na vyrezávanie ovocia a zeleniny
  • Sekáč na mäso a kosti

 

Kuchynské a mäsiarske nože Victorinox, nože do kuchyne Wüsthof, nemecké kuchynské nože Böker, to všetko je záruka kvality, veľký výber kusových nožov, alebo rôzne naskladané sady nožov pre kuchárov a mäsiarov.

Cena:
15
356
60 produktov
Výrobcovia
Materiál čepele
Materiál rukoväte
Púzdro
Materiál púzdra
Dĺžka čepele
9 cm
36 cm
Celková dĺžka
19.1 cm
34.5 cm
Dĺžka rukoväte
10.1 cm
14.2 cm
Hrúbka čepele
Hmotnosť
71 g
268 g
Využitie
Typ noža
Možnosť gravírovania
Krajina pôvodu
Farba
Filter produktov: