Mäsiarske nože

(111)

Základom každej kuchyne sú kuchynské a mäsiarske nože, ich počet a samotná skladba je na samotnom užívateľovi. Dôležitá je kvalita a treba si uvedomiť, že nie je možné vyrobiť kvalitný kuchynský nôž za pár eur, naopak investícia sa odzrkadlí v dlhej životnosti, kvalitná oceľ a tiež kvalitná rukoväť, môžu slúžiť aj desiatky rokov. Dôležitá je starostlivosť, čepeľ z tvrdšej ocele sa bude menej tupiť a nože nevyžadujú ustavičné brúsenie.

Kuchynské a mäsiarske nože nepatria do umývačky, tupí ostrie, celkovo skracuje to ich životnosť. Správne skladovanie neotupí a nevyštrbí ostrie, nepoškriabe čepeľ, vhodné sú drevené stojany, magnetické držiaky na kuchynské nože, alebo organizér do zásuvky.

Mäsiarske nože a náradie je vhodné skladovať a prenášať v púzdrach na to určených. Výrobcovia na to pamätali a ponúkaju naskladané mäsiarske nože sady. Kvalitné profi kuchárske nože a nástroje pre profesionálnych kuchárov sa tiež odporúča baliť a prenášať v obaloch na to určených, ktoré ponúka aj spoločnosť Wusthof. Nože je možné zakúpiť samostatne, ale napríklad sada kuchynských nožov Wusthof sa oplatí viac už naskladaná od výrobcu. V nižšej cenovej relácii sú zaujímavé mäsiarske nože Mikov, overené a obľúbené sú mäsiarske nože Victorinox, mäsiarske nože solingen ponúka spoločnosť Wusthof. 

Kuchynské nože zahŕňajú škálu rôznych typov, tvarov a dĺžok, každá domácnosť a aj profi spotrebiteľ má na výber podľa vlastného upotrebenia:

  • Kuchársky nôž - všestranný na krájanie, sekanie zeleniny a byliniek, porciovanie.
  • Porciovací nôž  - úhľadne nakrája mäso, sashimi, nakrája hlávku kapusty a iné.
  • Mäsiarsky nôž - porcuje a krája aj veľké kusy mäsa
  • Vykosťovací nôž - oddelí mäso od kostí a kĺbov
  • Nôž na šunku - nárezový, nakrája na tenučké plátky, vhodný na cukrárske účely, zákusky
  • Špikovací nôž - tenučký vhodný na špikovanie, vhodný na krájanie, zeleninu
  • Filetovací nôž - hlavne na ryby, oddelí mäso od kosti, nakrája na tenké filety
  • Steakový nôž - hladké, alebo zúbkované ostrie, špicatá čepeľ , na steaky a kotlety
  • Nôž na chlieb - vlniitá čepeľ na čerstvý chlieb a bagetky
  • Zubkatý nôž - na čerstvé pečivo, mäkkú zeleninu a ovocie
  • Nôž na zeleninu - na čistenie a lúpanie
  • Santoku - pochádza z východnej kuchyne, na krájanie a sekanie zeleniny a ovocia, mäsa a rýb, byliniek
  • Nož na syr - špeciálny na krájanie syrov, môže mať miesto špičky vidličku
  • Dekoratívny nôž - na vyrezávanie ovocia a zeleniny
  • Sekáč na mäso a kosti

 

Kuchynské a mäsiarske nože Victorinox, nože do kuchyne Wusthof, nemecké kuchynské nože Boker, to všetko je záruka kvality, veľký výber kusových nožov, alebo rôzne naskladané sady nožov pre kuchárov a mäsiarov.

Cena:
4
356
111 produktov
Výrobcovia
Materiál čepele
Materiál rukoväte
Púzdro
Materiál púzdra
Dĺžka čepele
8 cm
36 cm
Celková dĺžka
13 cm
34.2 cm
Dĺžka rukoväte
10.1 cm
16 cm
Hrúbka čepele
Výška čepele
Využitie
Jednoručné otváranie
Typ noža
Typ otvárania
Spona
Povrchová úprava čepele
Možnosť gravírovania
Krajina pôvodu
Farba
Hmotnosť
25 g
268 g
Obsah balenia
Filter produktov:
Výhodný nákup
Victorinox butcher, drevo 5.5200.14 - KNIFESTOCK

Victorinox butcher, drevo 5.5200.14

Posledný kus na sklade
39,00 €
Detail produktu